- Voetverzorgingstips

Voeten verdienen uw aandacht!

Wanneer u zich realiseert hoeveel kilometers u in uw leven door uw voeten wordt gedragen, dan is dit zeker geen loze kreet.
U kunt te maken krijgen met allerlei ongemakken zoals eelt, likdoorns en ingroeiende nagels. U kunt relatief eenvoudig zelf een aantal van deze ongemakken aan uw voeten voorkomen of verhelpen door het volgen van de onderstaande tips. 

Tips

Schoenen kopen

 Koop het liefste schoenen op het einde van de middag. U heeft dan al de hele dag rondgelopen en daardoor zijn uw voeten "breder" geworden.  De schoenen die u op dat moment van de dag heeft gekocht zullen over het algemeen beter passen dan de schoenen die u in de ochtend heeft gekocht. Die gaan namelijk knellen en oncomfortabel zitten later op de dag en daardoor voetproblemen geven.

Voeten veranderen.

Hoe ouder u wordt des te meer gaat uw lichaam veranderen. Uw voeten ook. Let hierop bij de aanschaf van nieuwe schoenen en laat u hiervoor adviseren.

Naaldhakken

 Schoenen met naaldhakken zijn een zware belasting voor uw voeten. Bedenk dat u dan eigenlijk met tegennatuurlijke hulpmiddelen continue op uw tenen loopt. Probeer het lopen met deze schoenen tot een minimum te beperken en als het niet anders kan; probeer afwisseling met andere schoenen.